четврток, 8. јуни 2023. Вести денес: 7
home Вести

МАКЕДОНИЈА ПОД СНЕГ – утрово вистинска зимска идила има речиси насекаде, особено во овој ски центар „трупа“ снег (ФОТО)

МАКЕДОНИЈА ПОД СНЕГ – утрово вистинска зимска идила има речиси насекаде, особено во овој ски центар „трупа“ снег (ФОТО)

Очекувањата на метеоролозите се оствари утрово.

Имено снег има речиси на сите повисоки планини во земјава, а според видео камерите на „skimacedonia.mk“, јасно се гледа формирана снежна покривка и на најпознатите ски центри во нашата земја.

Утрово снег има во Маврово, Попова Шапка, како и во Пониква.

Од фотографиите и виде камерите може да се забележи дека најмногу снег паѓа на Попова Шапка  каде речиси се е бело.

Попова Шапка
Попова Шапка
ФОТО ФБ: Осоговски конак

Најнови вести