сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 131
home Вести

Македонија не е економски стабилна за да се донесе закон за прогресивно оданочување

Македонија не е економски стабилна за да се донесе закон за прогресивно оданочување

Во Република Македонија во овој момент се случуваат силни политички одлуки во делот на донесувањето на уставните измени и сл. И така многу бегло се сака по скратена постапка да се донесе овој закон на персоналецот односно прогресивното оданочување, појасни Лилјана Кузмановска, пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, при заседавање на Комисијата за финансирање и Буџет.

Кузмановска при своето излагање исто така образложи дека сите заинтересирани страни се јавија дека овој начин на прогресивно оданочување во овој момент во Република Македонија не е доволно припремен. Односно земјата економски не е стабилна и не може да биде припремена за донесување на едно вакво прогресивно оданочување.

Коронавирус