понеделник, 17. јануари 2022. Вести денес: 106
home Вести

„Македонија добива жена за претседател, а после триумфот на Силјановска на предвремените парламентарни избори ВМРО-ДПМНЕ ќе им покаже што значи победа“

„Македонија добива жена за претседател, а после триумфот на Силјановска на предвремените парламентарни избори ВМРО-ДПМНЕ ќе им покаже што значи победа“

Македонија живее и ќе продолжи да живее доколку го сонуваме сонот за Македонија и доколку се бориме тој сон еден ден да стане јаве. Доколку престанеме да го сонуваме тој сон за Македонија и доколку престанеме да ги следиме идеалите и аманетот на нашите предци за жал ниту Македонија ќе живее, ниту ние со нејзе, истакна Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ, кој денеска беше во посета на Пеленица.

-Затоа јас ја користам оваа прилика и на оние помлади генерации овдека коишто се со нас, иако јас лично не се сметам за генерација којашто еве во завршниот дел од својата поличка кариера, но зборувам за оние млади генерации на Унијата на млади сили, на сите оние коишто се денеска овдека да продлжат да го следат идеалот и аманететот на генерациите пред нас и за Македонија, и за ВМРО, и за ВМРО-ДПМНЕ да го надградуваат и прошируваат, и навистина еден ден Република Македонија да биде горда и достоинствена што одгледала такви синови, ќерки, такви граѓани, такви жители во Република Македонија. Затоа тоа е многу значајно. Практично се во нашиот живот и должиме на Република Македонија и токму тоа е основната димензија на македонизмот, да си ја сакаме Република Македонија како наша мајка, да си ја почитуваме, рече Мицкоски и додаде:

„Луѓето како резултат на сите овие порази, национални и недостоинствени однесувања на одредени политичари, не зборам од само сега, зборувам и во минатото, не зборувам само на националната основа, туку зборувам и на онаа останатата општествената, социјалната димензија. Некако како да ја ставија во втор план љубовта, емоцијата кон татковината. Ние во новата програма посветуваме посебен столб, посебен дел којшто ќе ја поврати таа емоција кон нашата татковина да си ја сакаме како наша втора мајка. Затоа уште еднаш да не должам, би сакал на сите вас од прв до последен да ве поканам вечерва од 19 часот да ни се придружите на најголемиот сенароден митинг којшто ќе се одржи пред платото на Владата на Република Македонија, каде што ќе говори идниот претседател на републиката Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова“.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ги повика граѓаните на 21 април да гласаат за Силјановска.

-Да ни се придружите заедно, заедно да покажеме да покажеме колку сме, заедно да видат дека не има и дека на 21 април а потоа и на 5 мај се разбира републиката, Македонија добива жена за претседател Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова. А потоа се разбира, после големиот триумф на Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова, следуваат предвремени парламентарни избори на кои што ВМРО-ДПМНЕ заедно со Коалицијата за Подобра Македонија, но и во историјата најголемата некогаш направена коалиција во Република Македонија а тоа е коалицијата со народот ќе им покаже што значи победа и што значи навистина одзивот на народот и реакцијата на народот за сите оние лаги за сите оние нереализирани ветувања, неисполнети очекувања, за сиот оној криминал, понижувања, за сето она омаловажување на сопствената држава и сопствениот нација која што за жал денеска во Република Македонија е секојдневие. Победата на предвремените парламентарни избори ќе отвори една нова страница, една нова книга за историјата во Република Македонија.

Коронавирус