недела, 5. декември 2021. Вести денес: 92
home Вести

Македонците од Малта бараат отворање на конзулат

Македонците од Малта бараат отворање на конзулат

Со одлука на Влада на Република Северна Македонија отворен е почесен конулат во Малта.Воедно именуван е и г-дин Метју Феник за почесен конзул .
Почитувани Radmila Sekerinska и Никола Димитров – Nikola Dimitrov би било добро да им објасните на целокупната Македонска заедница во Малта кој всушност е назначениот почесен конзул , и што истиот има допринесено за нашата заедница или нашата држава . Интересен факт е дека никој од 12 000-та македонска заедница која живее и работи во Малта ниту чул ниту знае за г-дин Фенек, пишува на Фејсбук станта на Македонска заедница во Малта

Коронавирус