недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 40
home Вести

Луѓе добиваат откази заради Џабир Дерала

Луѓе добиваат откази заради Џабир Дерала

Поради главниот уредник на Фронтлајн Џабир Дерала, фоторепортерката Арбнора Мемети добила октаз од медиумот во кој работела.

-Ме познавате ли сега г. Џабир Дерала? Јас сум таа младата расипана…чии фотографии ”вријат” на вашиот портал Фронтлајн.
Јас сум токму таа расипаната која пред две недели ви пушти опомена за неовластено користење на моја авторска фотографија, а вие избегнувате плаќање користејќи ги сите можни “пријателски линии” со медиумот каде што до овој момент бев во работен однос.
Вие г. Дреала сте возрасен за да сфатите дека ваквиот пристап кон мојот труд е понижувачки, непрофесионален и пред се противзаконски.
Дали сеуште мислите дека сте добар пример за медиумски работник?
Моето достоинство како фоторепортер нема да дозволам да го газат луѓе како вас, кои цел живот мислат дека се борат за некакви човекови права.
На крај сакам да ве известам дека добив отказ, за тоа што не прифатив да се откажам од таа опомена, пишува Мемети.

Најнови вести

Коронавирус