недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 104
home Вести

Лидер: Вака МВР го заташкало тепањето од Курто Дудуш

Лидер: Вака МВР го заташкало тепањето од Курто Дудуш

Ексклузивни документи од МВР пристигнаа до редакцијата на “Економски Лидер” на кои се прикажува како министерството го прикривало тепањето на лицето Сенат Јашар од страна на градоначалникот на Шуто Оризари, Курто Дудуш.

До редакцијата на Лидер свиркачи ја доставиле пријавата која Јашар ја направил на 01.05.2018, во која објаснува дека бил тепан од градоначалникот Курто Дудуш.

Неговиот исказ бил заведен како “Пријава” а истиот го потпишал полицискиот службеник Панџаковски Даме.

Но, подоцна, истата пријава, била заведена како “Поплака”, форма по која МВР има можност да не реагира.
Неа ја потпишал, полицискиот службеник, полицискиот службеник Волковски Љупчо.

Целата сторија на ЛИДЕР ТУКА.

Коронавирус