петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 0
home Вести

„Лидер“ утре ќе објави документи: 200 милиони евра криминал на владини функционери- заедно со Руси

„Лидер“ утре ќе објави документи: 200 милиони евра криминал на владини функционери- заедно со Руси

Документи кои сведочат за финансиски криминал вреден околу 200.000 милиони евра- доставија свиркачи до редакцијата на Економски Лидер.

Во документираното, јасно стои дека најмалку еден висок функционер на владата на Македонија бил дел од зделката во која се оштетени многу акционери, а оштетен е и државниот буџет за околу 30 милиони евра.

По систематизирање и објаснување на документите, „Лидер“ ќе објави утре попладне.