сабота, 30. септември 2023. Вести денес: 54
home Вести

ЛИДЕР: Тројца возачи од ЈСП отпуштени затоа што го бојкотирале референдумот

ЛИДЕР: Тројца возачи од ЈСП отпуштени затоа што го бојкотирале референдумот

Порталот Лидер пренесува дека тројца возачи од ЈСП се отпуштени затоа што го бојкотирале референдумот во неделата.

Директорот на ЈСП правел телефонски повици до вработените во ЈСП, каде тој директно им кажал дека имаат евиденција дека лицата не излегле на гласање и доколку не излезат веднаш, ќе им биде прекинат договорот за вработување со ЈСП, а тие кои биле со договор на неопределно работно време дека ќе бидат прераспреелени од возачи во хигиничари, гумари и други слични позиции, пишува ЛИДЕР.

Тројцата вработени што се отпуштени од ЈСП се од скопско Сопиште.