недела, 24. септември 2023. Вести денес: 27
home Вести

ЛИДЕР ОТКРИВА СКАНДАЛ: Фирмата на Нина Ангеловска противзаконски организира игри на среќа!

ЛИДЕР ОТКРИВА СКАНДАЛ: Фирмата на Нина Ангеловска противзаконски организира игри на среќа!

Мега скандал открива документот кој свиркачи од Министерството за финансии го доставија до редакцијата на „Економски Лидер“ – министерката Нина Ангеловска ќе одлучува дали таа самата направила проневера преку нејзината компанија „Групер“ со тоа што незаконски организирала игра на среќа.

Според документот кој го доставија свиркачите, постојат сериозни индиции дека сегашната министерка, како директорка и сопственичка на „Групер“, сторила сериозно кривично дело, за кое е предвидена висока затворска казна.

Повеќе за целиот скандал прочитајте на Лидер