петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 85
home Вести

Лазаров: Власта да не се чуди што овие години имаме ниски стапки на раст

Лазаров: Власта да не се чуди што овие години имаме ниски стапки на раст

Науката има јасни и непобитни докази за негативната корелациска врска помеѓу корупцијата и економскиот раст!
Негативното влијанието на корупцијата врз растот во најголем дел се случува преку неколку канали како што се: политичката нестабилност, условите за водење бизнис, инвестициската клима и нивото на човечки капитал. И точно тоа е случај со нашата земја!

После да не не’ чуди зошто овие години имаме значително пониски стапки на раст!

Науката има јасни и непобитни докази за негативната корелациска врска помеѓу корупцијата и економскиот…

Posted by Darko Lazarov on Thursday, January 28, 2021

ЕУРО 2020

Македонија