понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 66
home Вести

Лазаров: Одговорност и за креирачите на уредбата поради тоа што дозволиле злоупотреба на средствата

Лазаров: Одговорност и за креирачите на уредбата поради тоа што дозволиле злоупотреба на средствата

Не само санкции за компаниите, туку одговорност за тие кои ја креирале уредбата поради тоа што дозволиле можна злоупотреба на средствата.

Секоја мерка треба да има јасни механизми за заштита од евентуална злоупотреба, особено вакви сензитивни мерки креирани во услови на криза.

Дополнително, санкциите за компаниите не го решава проблемот на работниците кои останаа без плата во овие тешки времиња. Затоа, треба присилно да се наплатат парите од компаниите и истите да се префрлат на сметките на работниците за кои се првично наменети.

ФБ статус на Дарко Лазаров, претседател на Комисија за економија при ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус