вторник, 30. ноември 2021. Вести денес: 167
home Вести

Ласовска: Жената се раѓа со природен капацитет, а ние го препознаваме тоа и инвестираме за личен раст и развој на нашите членки

Ласовска: Жената се раѓа со природен капацитет, а ние го препознаваме тоа и инвестираме за личен раст и развој на нашите членки

Во тек е обуката на втората група на членки на Женската платформа на Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ од модулот посветен на управувањето на човечки ресурси.

Претседателката на Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ, Благица Ласовска ги охрабри жените да истраат, да работат на себе, да се надоградуваат и едуцираат, затоа што според неа тоа е патот до успехот.

-Секоја жена има вроден капацитет кој изобилува со различни способности да се справи со различни ситуации во текот на денот, да изменаџира во семејството, на работа, во партијата. Концептот на успешното менаџирање е да се препознае квалитетот и да умеете да позиционирате вистински луѓе на вистински места,изјави Ласовска.

-Позитивно е што гледам дека не само приватните компании, туку и женскиот свет во една политичка партија ги јакне капацитетите на жените со сет на специјализирани обуки за своите членови да стекнат вештини и знаења за да бидат подобри и да управуваат со промените изјави едукаторката Елена Виларова, специјалист во менаџмент на човечки ресурси.

Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ цели кон квалитетни жени на важни улоги во општеството, велат од Извршниот Комитет на Унијата.

-Жените поседуваат квалитет, токму затоа инвестираме во нив, да превземат важни позиции во ова наше општество, да бидат политичарки, министерки, советнички, амбасадорки. Ние жените во ВМРО ДПМНЕ, не сакаме да бидеме само квота или процент, туку сакаме да се издигнеме со квалитет на важни општествени улоги, рече Нермин  Теловска членка на највисокото раководство на УЖ.

Импресиите за учество во овој сет обуки се позитивни, а интересот на жените се зголемува, со тоа што ќе има повеќе генерации кои ќе ги поминат дизајнираните модули наменети исклучиво за жени.

-Многу сум благодарна на ВМРО-ДПМНЕ, зашто не само декларативно,туку и оперативно започна да вложува во унапредување на женскиот интелект во партијата. Реализацијата на Женската платформа на Унијата на жени, ВМРО-ДПМНЕ, не ја прави само про-европска,туку и современа и единствената победничка македонска опција, сподели искуство Виолета Ковачеви учесничка на платформата.

Координаторка на платформата за едукација и доедукација на жените е Ирена Тодороска која го води процесот за јакнење на женските капацитети во рамки на Унијата на жени.

интегрален текст од соопштението на ВМРО-ДПМНЕ

Коронавирус