четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 126
home Вести

Ласовска се сретна со Дорис Пак

Ласовска се сретна со Дорис Пак

Претседателкара на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ г-ѓа Blagica Lasovska и генералниот секретар на Унијата г-ѓа Liljana Zaturoska во Собранието на Република Македонија, остварија средба со Претседателката на Асоцијата на жени на Европската Народна партија, г-ѓа Дорис Пак, и директорот на Конрад Аденауер во Македонија г-дин Јоханес Д. Реј
Претседателката Дорис Пак го честиташе членството на Унијата на жени во ЕПП, во насока на успешна и плодна соработка на планит на политичко јакнење на жената во Регионот.
Разговараа за идниот ангажман на УЖ на ВМРО ДПМНЕ во Асоцијацијата на жени во ЕПП,
идни планови за соработка, интензивирање на соработкста со Конрад Аденауер,
како и разговори околу организирање на заеднички активности во поглед на мотивирање и политичко јакнење на жените. Напишаа на Фејсбук од УЖ на ВМРО-ДПМНЕ.

Најнови вести