понеделник, 25. мај 2020. Вести денес: 100
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Ласовска: Однесувањата на министрите на СДСМ се навистина многу дрски и многу арогантни

Ласовска: Однесувањата на министрите на СДСМ се навистина многу дрски и многу арогантни

Благица Ласовска, пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ на седницата за интерпелација на Оливер Спасовски посочи дека е непријатно изненадена од неговите одговори и на начинот на неговото одговарање на прашањата.

На многу дрзок и арогантен начин одговаравте, а да не сте биле пратеник да го разберам однесувањето затоа што имаме вака докази за министри кои што не биле пратеници и не знаат како треба да се однесуваат во Собранието. Но вие сте биле пратеник, сте поднесувале интерпелации и многу добро знаете дека на опозицијата тоа и е работа.

Однесувањата на министрите се навистина во последниве неколку години откако сте на власт со ретки исклучоци многу дрски и многу арогантни, појасни на Спасовски, Ласовска при самото излагање на седницата. Ласовска рече дека Спасовски говорел како да не е две години на власт и како да има интерпелација за министер на ВМРО-ДПМНЕ, а не негово.

Коронавирус