вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 139
home Вести

Ласоска: Државата не води грижа за помалите општини

Ласоска: Државата не води грижа за помалите општини

Пратниката од ВМРО-ДПМНЕ Благица Ласоска во врска со денешната Комисија за финансирање и буџет рече дека со жалење констатирала дека како и во ребалансот, така и за буџетот на Република Македонија за 2019-та година  не се прифаќаат амандманите со истото образложение коешто беше и за ребалансот на буџетот.

-Јас и тогаш и сега ќе кажам дека ова претставува потенцијална опасност бидејќи поради поплавите и државата не води грижа за капиталните инвестиции во помалите општини како што е Свети Николе, истакна Ласоска.

Таа информираше дека до сега немало таков проект за општина за Свети Николе и изрази надеж дека во иднина ќе има такви проекти и ќе бидат прифатени.

Коронавирус