среда, 7. декември 2022. Вести денес: 176
home Вести

Куманово вечерва најзагаден град во Македонија

Куманово вечерва најзагаден град во Македонија

Мерните станици за квалитет на воздухот вечерва бележат енормна загаденост во делови од Македонија.

Во моментов најкритично е во Куманово, Битола и во Младиновци. Во овие градови загаденоста со ПМ-10 честички во воздухот е 3-4 пати над максималните граници.

Во регионот на Скопје, според моменталните податоци од мерните станици, најголема загаденост со ПМ-10 честички доаѓаат од мерачите кај Ректорат и Карпош.

Qatar 2022