недела, 4. јуни 2023. Вести денес: 71
home Вести

Куманово вечерва е екстремно загадено, а Заев, Спасовски и Димитриевски немаат никакво решение наспроти сите дадени ветувања

Куманово вечерва е екстремно загадено, а Заев, Спасовски и Димитриевски немаат никакво решение наспроти сите дадени ветувања

Куманово моментално е убедливо најзагадениот град во Македонија.

Граѓаните повторно се гушат во смог, а мерните станици за квалитетот на воздухот, покажуваат ниво на загаденост 5 пати над нормалата.

Во моментов со ПМ 10 честички е 266 мг/м3, а максимално дозволената граница е 50 мг/м3.

Граѓаните се повеќе се загрижени за неодговорноста на локалната власт и на владата во однос на загадувањето.

Додека лагите и безцелните ветувања на СДСМ, испливуваат на површина, граѓаните се повеќе ги чуствуваат последиците од загадениот воздух, а болниците се преполни од пациетни со распираторни заболувања. 

Најнови вести