петок, 20. мај 2022. Вести денес: 151
home Вести

Крводарителска акција во Скопје во чест на Тоше Проески

Крводарителска акција во Скопје во чест на Тоше Проески

Во Домот на Армијата денеска ќе се одржи традиционалната крводарителска акција во спомен на роденденот на најголемата музичка ѕвезда и хуманист Тоше Проески.

Крводарителската акција ја реализираат Црвениот крст на Град Скопје и Општинската организација на Црвениот крст во Гази Баба во соработка со ИТМ.

– Оваа крводарителска акција стана веќе препознатливо обележје на нашиот град и е посетена од голем број граѓани, а пред сѐ помладата популација која во ликот на Тоше Проески препознава пример на хуманост. Досега, на овие акции реализирани се повеќе од 5 000 единици крв, велат организаторите.

Акцијата ќе се реализира од 9 до 17 часот, а организаторите најавуваат дека таа ќе се спроведе согласно пропишаните мерки и протоколи за заштита од ковид-19.

Најнови вести

Коронавирус