петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 147
home Вести

Крводарителска акција во ГОБ „8 Септември“

Крводарителска акција во ГОБ „8 Септември“

Независниот синдикат на полицијата во соработка со здружението „Крводарител“ денеска организира крводарителска акција во ГОБ „8 Септември“ за дополнување на резервите на крвни единици.

На крводарителската акција поддршка ќе дадат и  Синдикатот на српската полиција, како и здужението „Коце Заувјек“ од Србија.

-Со оваа активност сакаме да го промениме пристапот кон крводарителите и за прв пат да покренеме иницијатива за промена на позитивно правните прописи со што ќе се овозможи и дарување на крв на странски државјани кои сакаат да даруваат крв во нашата држава,  а ќе упатиме и повик до хуманите граѓани да се охрабрат и редовно да ја даруваат својата крв, велат организаторите на акцијата.

Коронавирус