недела, 22. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

Крстот од осветените води во Кичево по трет пат го извади Кристијан Врапчароски

Крстот од осветените води во Кичево по трет пат го извади Кристијан Врапчароски

Денеска во Кичево на свечената манифестација по повод Богојавление Водици најсреќен беше Кристијан Врапчароски кој го извади светиот Крст од осветените води.

На овој настан учествуваа 28 скокачи, додека најсреќниот од нив не ја криеше својата среќа и задоволство, посакувајќи здравје, среќа, љубов и мир на сите.

Врапчароски крстот го фаќаше во 2018 и 2020 година.

Коронавирус