петок, 29. јули 2022. Вести денес: 64
home Вести

Кристофер Хил допатува во Охрид

Кристофер Хил допатува во Охрид

На средбата на лидерите од „Отворен Балкан“ се појави и американскиот амбасадор во САД Кристофер Хил. Неговото појавување во Охрид е изненадување бидејќи тој не беше најавен од организаторите.

Хил е добро познат во регионот бидејќи кон крајот на деведесеттите години беше амбасадор во Македонија а беше и олеснувач на преговорите во Рамбуе за кризата во Косово.

Хил се залага за затворање на сите отворени прашања во регионот а САД важи за голем поддржувач на иницијативата „Отворен Балкан“

Коронавирус