четврток, 23. септември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Костов: Овој закон за јавно обвинителство не само што не ја унапредува јавно обвинителската функција и организација туку ја уназадува

Костов: Овој закон за јавно обвинителство не само што не ја унапредува јавно обвинителската функција и организација туку ја уназадува

Во денешната емисија на ТВ 24 „Анализа“ гостуваше аналитичарот Сотир Костов. Тој кажа дека новиот закон за ЈО не ја унапредува јавно обвинителската функција туку напротив ја уназадува.

Костов потенцираше дека овој закон ниту ја подобрува работата финансиски ниту организационо. Костов дополни дека моментално фалат 60 обвинители и дека овој закон воопшто не се занимава со таа проблематика. Тој дополни дека ваквиот закон за јавно обвинителство апсолутно ништо ново не донесува , дека нема стратегија за развој и дека нема никаков модел.

Коронавирус