понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 164
home Вести

Kосовското УЧК ќе ја одбележи десетгодишнината од независноста на Косово во Македонија

Kосовското УЧК ќе ја одбележи десетгодишнината од независноста на Косово во Македонија

По повод одбележувањето на 10-годишнината од независноста на Косово, Организацијата на воените ветерани на Ослободителната војска на Косово (УЧК), во присуство на поранешниот генерален командант на Ослободителната национална армија, Али Ахмети и заменик премиерот на Република Македонија, Хазби Лика, ќе ја додели благодарници на сите учесници од Република Македонија во Ослободителната војна на Косово.

-Настанот ќе се одржи во четврток, 22 февруари 2018 година, во Домот на културата во Тетово, во 13.00 часот. Ве очекуваме!”, се вели во соошштението на ОВВ УЧК на Косово.

-Му благодам на премиерот Зоран Заев за создавање демократско и еднакво општество. Ние ветиме и го реализираме концептот за едно општество за сите. Владата одобри: – Основање на државна телевизија на албански јазик со 24 часовно емитување, – Основање на радио на албански јазик со 24-часовно емитување, – Основање на државен сателитски канал со 24 часовно емитување на Албански јазик! напиша MиликијеХалими – градоначалник на Општина Арачиново.

Најнови вести

Коронавирус