среда, 4. август 2021. Вести денес: 0
home Вести

Коронавирусот најсилно удри во Скопје: Во Чаир заразени 454 граѓани, во Гази Баба 185, во Карпош 170…

Коронавирусот најсилно удри во Скопје: Во Чаир заразени 454 граѓани, во Гази Баба 185, во Карпош 170…

Од почетокот на пандемијата, со коронавирус се заразиле 3134 скопјани. Во моментов, во главниот град има активни 2049 случаи.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

Чаир – 454, Аеродром – 166, Бутел – 173, Гази Баба – 185, Центар – 152, Карпош – 170, Сарај – 163, Кисела Вода – 119.

Ѓорче Петров – 118, Студеничани – 111, Шуто Оризари – 87, Арачиново – 52, Илинден – 33, Петровец – 19.

Чучер Сандево – 21, Сопиште – 13, Зелениково-4, Странец – 2, Нераспределен- 7.

Коронавирус