среда, 2. декември 2020. Вести денес: 193
home Вести

Коронавирус имаат 329 македонски граѓани: По колку заразени има во градовите?

Коронавирус имаат 329 македонски граѓани: По колку заразени има во градовите?

Во изминатите 24 часа направени се 392 тестирања, а потврдени 44 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Куманово- 23, Скопје – 12, Тетово – 2, Битола- 3, Струга – 2, Штип-1, Прилеп – 1

Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска изнесува 329 лица.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

• Скопје- 176
• Дебар – 47
• Куманово – 47
• Штип- 15
• Тетово – 8
• Прилеп – 10
• Струга – 7
• Велес – 6
• Битола – 4
• Охрид – 3
• Кавадарци – 2
• Гостивар – 1
• Крива Паланка – 1
• Струмица – 1
• Гевгелија – 1

Коронавирус