четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 21
home Вести

Конференција за заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина

Конференција за заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина

Во рамки на проектот „Заштита на биодиверзитетот на пасиштата на Шар Планина“ денеска во Природонаучниот музеј ќе се одржи завршна конференција.

Организатор е Милиеуконтакт Македонија и партнерите Здружение на агроекономисти и Јавното претпријатие за стопанисување со пасишта. Целта на овој проект е да помогне да се заштитат природните ресурси и да се подобри квалитетот на животот на локалното население.

Прoeктот e финансиран од Европската Унија, а се спроведува од страна на Програмата за развој
на Обединетите нации (УНДП) во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање

Коронавирус