вторник, 6. јуни 2023. Вести денес: 152
home Вести

Конференција „Слобода на изразување, медиумски слободи и саморегулација” во организација на СЕММ

Конференција „Слобода на изразување, медиумски слободи и саморегулација” во организација на СЕММ

„Слобода на изразување, медиумски слободи и саморегулација” е темата на денешната конференција што ќе се одржи во Битола во организација на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ).

На конференцијата ќе се промовира и конкурсот на ЕУ за наградата „Жан Моне“ за најдобри достигнувања во известувањето за прашања поврзани со темата „Градење доверба во несигурни времиња”.

Како што е најавено, на конференцијата ќе се обрати и генералниот секретар на Европската федерација на новинари Рикардо Гутиерез.

МИА

Најнови вести