сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 59
Во живо

Трибина на ВМРО-ДПМНЕ: Гоце е Македонија

home Вести

Комитите со емотивна порака по повод роденденот на убиениот Саздо

Комитите со емотивна порака по повод роденденот на убиениот Саздо

Комитите со емотивна порака по повод роденденот на убиениот Саздо:

„Вечерва сите погледнете кон звездите, покрај совршениот распоред на соѕвездијата ќе забележите и смог… Не оној кој го намалува видикот поради загадувањето, маглата или снежните врнежи, туку чадна завеса создадена од самите звезди… И небесните тела негодуваат што еден млад живот згасна и го испративме да талка низ просторот и вечноста.. Талка затоа што нема мир, затоа што сеуште не знае зошто е таму наместо да биде покрај нас, покрај најблиските…
Денес наздравуваме во твоја чест Саздо, на овој ден ќе наполнеше 22 години! Наздравуваме во твоето име и слава, наздравуваме со тешки срца и со главите надолу, затоа што Правда се уште нема, сеуште не е ниту на повидок разрешницата, па така и немирот во нашите срца сеуште владее, не разјадува одвнатре…
Наздравуваме со црвено вино, а вкусот е горчлив… Горчлив како неправдата, горчлив како солзите кои ги вкусуваме кои ни создаваат бес кој не се трпи…
МВР, Јавно Обвинителство дали се слушаме?“-пишуваат тие.