недела, 28. февруари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Комисија за здравство на ВМРО – ДПМНЕ: Некој во првата борбена линија со корона, некој во удобна фотеља и затворени во канцеларија!

Комисија за здравство на ВМРО – ДПМНЕ: Некој во првата борбена линија со корона, некој во удобна фотеља и затворени во канцеларија!

СДСМ спори со доктори кои според нив се лицемиери, не ја знаат медицината и слично. Прво, докторите за кои спори СДСМ се на правата линија во борбата против корона, конкретно работеле и дежурале на Клиниката за инфективни болести. Второ, докажани се во својата област, не само што Игор Николов е нефролог, туку има низа на усовшување во областа како и во трансплантациите, реагираат од Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ.

Кадрите на СДСМ, како Венко Филипче не се ни обиделе да бидат на прават линија во борба против корона. Како министер, Македонија ја остави единствена земја без вакцини.

А и останатите, кои пред се се директори не стануваат од своите фотељи и не излегуваат од своите канцеларии.
И сето ова затоа што СДСМ сака и ги дели докторите по партиска линија, а не дека истата ја има. Тоа се САМО доктори кои се грижат за здарвјето на граѓаните, се вели во реакцијата на Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ.