понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 132
home Вести

Комисија за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ: Светото тројство – Кочо, метлачките и општините

Комисија за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ: Светото тројство – Кочо, метлачките и општините

СВЕТОТО ТРОЈСТВО: КОЧО, МЕТЛАЧКИТЕ И ОПШТИНИТЕ

Градот Скопје потрошил околу 1,5 милиони евра за набавка на 12 од прочуените метлачки на Кочо Анѓушев!
Но, од каде да почнеме со анализа на оваа бизарна зделка? 🤔

💶 Дали од тоа дека една година сме во пандемија, која за сите држави во светот значеа намалување на трошоците?

🤝 Дали пак од тоа дека поранешен вице-премиер, член на партијата на власт, и додека беше на функција, и сега, активно си тера бизнис со Градоначалниците за неговите скапи метлачки?

💧 Или пак, од тоа дека општините ги качуваат сметките за вода, поради разлики во приходите и расходите, а нивните највисоки функционери набавуваат екстра скапи метлачки?

🏚 Но, можеби е најдобро да почнеме од тоа дека 55.000 граѓани во Македонија останаа без работа во текот на пандемијата и наместо општините да се занимваат со локалниот економски развој и подобрување на животот на невработените, тие трошат огромни суми за непотребни метлачки?

❗️Како и да е, клучно е тоа што некои од јавните претпријатија имаат и над 500 вработени, меѓутоа набавуваат метлачки од Кочо, кои ќе ги заменуваат вработените. Такво нешто најпрво се случи во Штип, а сега примерот го следат и Аеродром и град Скопје, но не се занемарување и помалите општини кои го следат овој тренд и го здебелуваат паричникот на Анѓушев, на сметка на своите граѓани!❗️

СВЕТОТО ТРОЈСТВО: КОЧО, МЕТЛАЧКИТЕ И ОПШТИНИТЕ

Градот Скопје потрошил околу 1,5 милиони евра за набавка на 12 од…

Posted by Комисија за локална самоуправа on Thursday, February 11, 2021

Најнови вести

ЕУРО 2020

Македонија