среда, 26. јануари 2022. Вести денес: 21
АКТУЕЛНО

Активни над 20.800 случаи на коронавирус

home Вести

Комисија за инфраструктура, урбанизам и транспорт: Ако за едно дрво се спремни да манипулираат што останува за ветувањата од изборната програма на СДСМ? (ВИДЕО)

Комисија за инфраструктура, урбанизам и транспорт: Ако за едно дрво се спремни да манипулираат што останува за ветувањата од изборната програма на СДСМ? (ВИДЕО)

Пред некој ден во општина Аеродром од страна на самата општина ова дрво беше заробено со бетон и асфалт. Жителите на општината реагираа потсетувајќи на изјавата на Петре Шилегов за акција во цело Скопје за ослободување на дрвата, велат од Комисија за инфраструктура, урбанизам и транспорт на ВМРО- ДПМНЕ.

-Градоначалникот на Аеродром, Златко Марин грешката „ја корегира“ на начин што дел од површинскиот слој асфалт го отстранува и поставува рабници околу дрвото. Но СДСМ не би биле тоа што се ако повторно не ги ЛАЖАТ граѓаните, велат од Комисијата и додаваат:

„Откако членовите на ОК Аеродром вчера го откопаа ова манипулативно и лажно решение се потврди лагата и манипулацијата на Златко Марин. Се открива дека дрвото и понатаму е заробено во бетон. Ако за едно дрво се спремни да манипулираат што останува за ветувањата од изборната програма на СДСМ ? Деновите поминуваат, реализација нема а лагите полека испливуваат на површина. Што поскоро оваа власт си замине од нивните фотељи толку подобро за македонскиот народ“.

Коронавирус