понеделник, 8. март 2021. Вести денес: 105
home Вести

Комисија за финансии на ВМРО – ДПМНЕ: Резултат од политиките на СДСМ во 2019 година, +6000 денари долг за секого во Македонија

Комисија за финансии на ВМРО – ДПМНЕ: Резултат од политиките на СДСМ во 2019 година, +6000 денари долг за секого во Македонија

Од почетокот на 2019 година СДСМ го зголеми јавниот долг за 12.485.128.081 денари, тоа се 6.000 денари дополнителен долг за секој граѓанин, објави комисијата за финансии на ВМРО-ДПМНЕ.

Тоа се по 6.000 денари долг за тебе, сопругот/ата, твоите деца, мајка, татко, брат, сестра… за сите твои блиски. Владата ги троши овие пари на непродуктивни работи и за сопствено уживање, се вели во објавата на комисијата.

Коронавирус