четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ: Достоинствена плата и не за згаснување на рудникот и блоковите на РЕК Битола

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ: Достоинствена плата и не за згаснување на рудникот и блоковите на РЕК Битола

На сликата е акција која е во тек во РЕК Битола: замена на редуктор на една од постројките од страна на машинско одржување. Бидејќи комбинатот нема дигалки, во моментов, работниците мораат да се снаоѓаат со примитивни средства (рачни лостови и слично) буквално на мускули, додека нивниот директор си гледа од далекu, реагираат од кломисијата за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ.

Ова е крајно опасно по нивните животи, но сепак тие се свесни за значењето на работата и жртвуваат сé за само една работа:

ДОСТОИНСТВЕНА ПЛАТА И НЕ ЗА ЗГАСНУВАЊЕ НА РУДНИКОТ И БЛОКОВИТЕ НА РЕК БИТОЛА!

Успех и среќно за храбрите јунаци од РЕК Битола!!!, пишуваат на Фејсбук од комисијата за енергетика на партијата

ЕУРО 2020

Македонија