недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 87
home Вести

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. 

Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од  1 август 2006 година до 21 јуни 2008 година.

Најнови вести

Коронавирус