Колумна на новинарот Алистер Стујарт: Северна Македонија? Не ме прави Севернобританец

“Од каде сте?”, нe праша љубопитниот келнер во еден од раздвижените барови во Калитеа на Халкидик. “Јас сум од Америка, мојот пријател е од Холандија, а мојот партнер е од Шкотска”, рече мојата свршеница од Македонија. Си реков: тешки глупости. Мојата подобра половина превентивно ме клоцна под масата.  Келнерот Грк, ја зепиша нашата нарачка и … Продолжи со читање Колумна на новинарот Алистер Стујарт: Северна Македонија? Не ме прави Севернобританец