среда, 7. декември 2022. Вести денес: 177
home Вести

Колку здравствени работници се вакцинирани против КОВИД-19 во Македонија?

Колку здравствени работници се вакцинирани против КОВИД-19 во Македонија?

Вакцина против КОВИД-19 до денеска примиле 3.759 здравствени работници, информираат за МИА од Министерството за здравство.

Преку веб-страницата „vakcinacija.mk“ се направени 76.990 пријави. Од страна на матични лекари направени се 53.473 анкети.

Досега вкупно се пријавени 61.908 лица над 70 години, преку сајт и од матичен лекар.

Qatar 2022