четврток, 16. септември 2021. Вести денес: 44
Во живо

Изјава на Христијан Мицкоски по посетата на семејство погодено од несреќата во Тетово

home Вести

Колариќ до Шилегов: Наместо ветеринар или бизнис менаџер ставивте лице за обезбедување за директор на зоолошката градина

Колариќ до Шилегов: Наместо ветеринар или бизнис менаџер ставивте лице за обезбедување за директор на зоолошката градина

Советникот на ВМРО-ДПМНЕ Светлана Колариќ до градоначалникот Шилегов на седницата на совет на градот Скопје посочи дека врвот на непрофесионалното работење е постигнато со ставањето на лице кое е познато како обезбедувач по дискотеки за директор на зоолошката градина.

-Новините кои таму се случуваат се добри, како и набавка на нови слонови, но кој ќе раководи со нив, наместо ветеринар човек како Горѓи Гелетановски Чомбе кој важи за обезбедувач и менаџер на дискотеки, истакна Колариќ.
-Сакаме да ја потсетиме јавноста дека носењето на овие два слона е кулминација на повеќегодишно планирање и инвестирање на ова поле, кое финишираше со изградбата на ново живеалиште за слонови, кое е започнато и во најголем дел изградено во мандатот на минатиот градоначалник Трајановски, беше истакнато од советниците на ВМРО-ДПМНЕ.

-Имено, станува збор за проект кој се доби живеалиште за слон се состои од внатрешен и од надворешен дел, кои е поделен на два дела за два слона, а за чија изградба беа издвоени 26 милиони денари.
Ова живеалиште, чија изградба започна во 2015 година, се изгради на парцела со површина од 3.200 метри квадратни, а во него се изгради и објект со површина од 400 метри квадратни. Со изградбата на ова живеалиште, се создадоа услови за набавка на слонови во Зоолошката градина во Скопје по повеќе од 25 години.

Коронавирус