понеделник, 5. декември 2022. Вести денес: 35
home Вести

Кој и како “ПРОВЕРУВА ФАКТИ“ на социјалните мрежи и блокира ваши мислења и објави во јавноста?

Кој и како “ПРОВЕРУВА ФАКТИ“ на социјалните мрежи и блокира ваши мислења и објави во јавноста?

Модерната, современа пракса која во средниот век ја спроведувале верските инквизитори, а во комунизмот цензорите за гушење на слобода на говорот како заштита на нивните интереси во јавноота денес се остварува преку така наречените “проверувачи на факти“.

Тоа е мрежа на “невладини организации“ кои во најголем дел се под контрола на глобалната фондација на Џорџ Сорос, пишува ВЕСТИ.

Целиот текст прочитајте го на ВЕСТИ

Коронавирус