понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 148
Во живо

Обраќање на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на нацијата

home Вести

„Кога човек ќе одлучи да слугува тогаш тоа го прави соучесник во пљачката на векот и за тоа набргу ќе има одговорност“

„Кога човек ќе одлучи да слугува тогаш тоа го прави соучесник во пљачката на векот и за тоа набргу ќе има одговорност“

Кога човек ќе одлучи да слугува и кога тоа го прави безпоговорно на сметка на граѓаните, тогаш тоа го прави ништо повеќе отколку соучесник во пљачката на векот и за тоа набргу ќе има одговорност. Имено, јавноста е само транспарентно информирана за начинот на кој криминалците се обидуваат да ја изведат пљачката и тоа не ги прави помалку виновни, пишува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук.

-Ве предупредувам, нема после бегање…, а што се однесува до тоа за што јас треба да се позанимавам еве ќе Ви одговорам. Имате веќе трета година да се занимавате со тоа што го пишувате, но вие одлучивте да се уортачите и да ковате планови против Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ и еве Ве уверувам, ќе се занимавам со се и со тоа што го пишувате и за вашите нови ортаци, ама ќе се занимавам и со ова што денес заедно со тој на кој му слугувате го правите, го пљачкате сопствениот народ, злоупотребувајќи го здравјето на луѓето, крадете…., вели Мицкоски и додава:

„Месеци не делат од #ОбноваНаМакедонија, нема привилегирана каста на политичари, секој кој се огрешил и посрамотил ќе сноси одговорност, без разлика на политичката припадност… ПС: Ве молам следниот пост тие што ќе Ви го напишат, правилно нека го пишуваат моето презиме, Мицкоски“.

Коронавирус