петок, 24. март 2023. Вести денес: 3
home Вести

Коалициониот партнер на Заев призна дена владата нема никаква стратегија за корона кризата

Коалициониот партнер на Заев призна дена владата нема никаква стратегија за корона кризата

Коалициониот партнер на Заев призна дека Министерство за здравство нема стратегија како да делува во корона криза
Вечерва во емисија „Топ Тема“ гостуваше Павле Трајанов кој што посочи дека министерство за здравство нема стратегија како да управува со корона кризата.

Министерството за здравство има некаква платформа за здравствени прашања, решенија и итн. Меѓутоа ниту здравството, ниту другите субјект на системот за управување со кризи имаат подготвени стратегии и платформи доколку дојде до ваква ситуација, како да дејствуваат. А, треба да ги имаат тие платформи, нагласи Трајанов.

Трајанов додаде дека такви платформи и стратегии Министерството за здравство треба да ги има за да дејствува соодветно во сулови како што е сега корона кризата. Мора да постои систем, целосен изграден систем кој што ќе функционира.

loading...

Најнови вести