петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 191
Во живо

Централен митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Штип

home Вести

Коалицијата на Египќани во Македонија во целост ги поддржува протестите организирани од страна на ВМРО ДПМНЕ

Коалицијата на Египќани во Македонија во целост ги поддржува протестите организирани од страна на ВМРО ДПМНЕ

Коалицијата на Египќани во Македонија во целост ги поддржува протестите организирани од страна на ВМРО ДПМНЕ и како лојални граѓани се приклучуваат во истите, бидејќи се засегнати, особено во делот на неоснованото зголемување на цената на електрична енергија, која и тоа како влијае на Египќаните, како соцјално ранлива категорија, ова денеска преку соопштение до јавноста го истакнаа од Коалицијата на Египќани во Македонија.

Од таму додаваат дека „Сме, против процесите кои водат во ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА, А ПОДРЖУВАМЕ УНИАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА. Во, ова насока, а повикувајки се на долгогодишната соработка со лидерот Проф.Д-р Христијан Мицккоски, а во интерес на стратешките цели и интереси на заедничката татковина Македонија, даваме силна и безусловна поддршка на лидерот на ВМРО ДПМНЕ , Проф.Д-Р Христијан Мицкоски, бидејки , мегу другото е против диксриминацијата како општествено зло.

-Египќаните, како и останатите помали етнички заедници треба да бидат составен дел од современата Македонска нација, деетнизирана и истите да бидат интегрирани во институциите на системот. Денес, имаме селективно применување на законите, имаме расна дискриминација, сегрегација, сиромашни и маргинализирани граѓани, а како такви, не можеме да бидеме дел од ЕУ, истакна лидерот на ХГИ „КОАЛИЦИЈА НА ЕГИПЌАНИ“ Дипл.правник Демир Далип.

Коронавирус