петок, 14. мај 2021. Вести денес: 27
home Вести

Клиниката за хематологија се огласи по смртта на Тоше Илиевски

Клиниката за хематологија се огласи по смртта на Тоше Илиевски

ЈЗУ Клиника за хематологија-Скопје изразува најдлабоко сочувство до семејството на Тоше Илиесвки за огромната загуба.

– Го разбираме интересот на јавноста за изгубениот млад човечки живот, но истовремено апелираме до сите да ја почитуваме неизмерната тага на неговите најблиски. Единствено што во овој момент можеме да го соопштиме е дека во конкретниот случај се работеше за пациент заболен од Т- лимфобластен Не-ходгкинов лимфом, кој за жал не реагираше на терапијата предвидена со стандрадниот медицинскиот протокол, која се применува како во Македонија така и во сите останати европски и светски хематолошки центри, велат од таму.

Најодговорно тврдиме дека стручно-медицинскиот персонал е секогаш на висината на работните обврски и целосно посветен на згрижување и лекување на пациентите. За жал, медицината се уште нема соодветен одговор во одредени случаи на лекување на овој вид болести, стои во соопштението.

Коронавирус