недела, 11. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Ќулавкова: Федерализацијата е игра во споредба со штетата што Законот за јазици ќе ја нанесе на македонската држава

Ќулавкова: Федерализацијата е игра во споредба со штетата што Законот за јазици ќе ја нанесе на македонската држава

Академикот Катица Ќулавкова по гласањето на Законот за јазици со Собранието, се огласи на социјалните мрежи.

-Законот за јазиците не обезбедува јазични права на Албанците, оти сите јазични права тие ги добија со Законот од 2008. Овој Закон ги укинува македонските јазични права и воведува јазична диктатура на албанскиот во РМакедонија. Федерализацијата е игра во споредба со штетата што овој Закон ќе ја нанесе на македонската држава, нација и демократија, пишува академик Ќулавкова.

Најнови вести