четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 146
home Вести

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“, а зошто до сега не го направивте тоа?

Ќе се реконструира студентскиот дом „Стив Наумов“, а зошто до сега не го направивте тоа?

Владата на Република Северна Македонија на денешната 139 седница донесе одлука со која го задолжи Министерството за образование и наука да спроведе постапка за реконструкција на Студентскиот дом во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, во најкраток можен рок, пишува Фокус

Реконструкцијата, во владиното соопштение, се образложува со прифатената информација за настанатата ситуација во поглед на одредени недоследности и неправилности утврдени во зградата 1 во студентската населба „Стив Наумов“ во Скопје, при извршен инспекциски надзор од страна на Државниот просветен инспекторат.

 

Коронавирус