недела, 1. октомври 2023. Вести денес: 71
home Вести

Казна за возачите ако испрскаат пешаци, но ова се условите

Казна за возачите ако испрскаат пешаци, но ова се условите

За да бидат казнети несовесните возачите мора да бидат фатени во моментот кога го извршуваат делото, или пак казнувањето е можно ако возачот го запре возилото или, пак, полицаец да биде сведок на настанот.

Сообраќајниот полицаец мора на самото место да го констатира тој прекршок, а доколку нема полицаец во близина, следна опција е да се јавите на 192, но да го задржите возачот и тој да признае што направил.

Казната е 35 евра во денарска противвредност, како и 15 негативни поени.

Најнови вести