недела, 2. април 2023. Вести денес: 20
home Вести

„Кажи ни дека нема смрт“: Драмски театар се прости од Стефановски

„Кажи ни дека нема смрт“: Драмски театар се прости од Стефановски

Драмскиот театар во Скопје се прости со драмскиот писател и професор, Горан Стефановски, кој почина ненадејно вчера.

„Наш Горане,

не можеме да бидеме поголеми од тебе во зборот и затоа ќе те повикаме тебе со твоја реч

„…Уште си тука
Зад кулиси,
Само излезен на пауза.
Кажи ни
Дека нема смрт!“

Најнови вести