недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Кавадарци опколено со специјалци, полициските кучиња на терен, хеликоптерот го надлетува градот…

Кавадарци опколено со специјалци, полициските кучиња на терен, хеликоптерот го надлетува градот…

Показно тактичка вежба ќе се реализира во сабота со почеток од 12 часот во Кавадарци, на спортските терени „Јасмин“. Вежбата е за обезбедување на место на несреќа, гаснење пожар, спасување, евакуација и транспорт на настрадани лица.

Според сценариото за вежбата, учесници се претставници на МВР, оддел за заштита на личности и објекти, оддел за специјални полициски операции – единица за специјални задачи „Тигар“. Ќе учествуваат и припадници на хеликоптерската единица, единицата за службени кучиња при МВР и припадници на кримтехника и сообраќајна полиција од СВР Велес – полициска станица Кавадарци.

Во вежбата ќе бидат вклучени и од локалната самоуправа, територијалната против пожарна единица Кавадарци и Неготино, итната медицинска помош Кавадарци, општинската организација на Црвен Крст Кавадарци и подрачното одделение на Дирекцијата за заштита и спасување.

Денеска беше изведена генерална проба за оваа голема вежбовна активност на надлежните институции за дејствување при непогоди.

 

Коронавирус