среда, 8. декември 2021. Вести денес: 109
home Вести

КАСИС АД Скопје со добивка во 2018 година и промени во Надзорниот Одбор

КАСИС АД Скопје со добивка во 2018 година и промени во Надзорниот Одбор

Aкционерите на регионалниот процесинг центар КАСИС АД Скопје, на 30.05.2019 година, го одржаа своето редовно Годишно собрание на кое потврдија дека Друштвото ја заврши 2018-та година со добивка во износ од 13. 247 милиони денари, која по пресметување на данокот на добивка изнесува 11. 529 милиони денари.

Вооедно се верифицираше работата на Надозрниот Одбор и завршувањето на четиригодишниот мандат на Коста Митровски, за време на кој мандат ја извршуваше функцијата Претседател на Надзорниот Одбор.

Друштвото се стреми кон зацврстена пазарна позиција и согласно стратегијата и понатаму ќе делува во сферата на современите начини на плаќање. Од таму за потврда се истакнува и податокот дека дури 57% од трансакциите на т.н интернет продавници во државата се процесираат преку системите на КАСИС АД Скопје.

Најнови вести

Коронавирус