среда, 7. декември 2022. Вести денес: 53
home Вести

Каракамишева-Јовановска: До тој степен се неспособни што веќе со денови по пола ден во Дојран, во местото Сретеново НЕМА ВОДА!

Каракамишева-Јовановска: До тој степен се неспособни што веќе со денови по пола ден во Дојран, во местото Сретеново НЕМА ВОДА!

До тој степен се неспособни што пишав дека во текот на викендот по неколку часа, вчера цел ден и денес еве веќе пола ден во Дојран, во местото Сретеново НЕМА ВОДА!, пишува проф. д-р Тања Каракамишева-Јовановска на ФБ.

„Значи не зборувам за вода за пиење, туку за основното човеково право на елементарна пристапност до вода.

Ако надлежните од општината и јавното комунално претпријатие не преземат ништо да ги снабдат луѓето со вода ќе бидат преземени конкретни мерки!

ВАКВО ЗАГРОЗУВАЊЕ НА ОСНОВНИ ЧОВЕКОВИ ПРАВА НЕМА ДА СЕ ПРОСТИ!“

Qatar 2022