петок, 16. април 2021. Вести денес: 118
home Вести

Каракачанов: Иднината на Македонија е да биде албанска провинција или како дел од бугарската држава за да може да стане членка на ЕУ

Каракачанов: Иднината на Македонија е да биде албанска провинција или како дел од бугарската држава за да може да стане членка на ЕУ

Вицепремиерот и министерот за одбрана на Бугарија Красимир Каракачанов неодамна во едно свое гостување на новинарско прашање одговорил кој е условот Македонија да стане дел од европското семејство.

Имено тој открил дека Македонија би била дел од ЕУ само доколку стане албанска провинција или пак да се приклучи кон Бугарија.

-Има иднина, јас сум зборел со повеќе скопски политичари и им кажувам дека имаат две алтернативи, едната е за 20 години да се приклучат кон Албанија и да станат албанска провинција, а другата е европска интеграција нормално во рамките на една бугарска држава.

Коронавирус